Tuesday, November 11, 2008

reDah pANtaS meLakAu (bahagian terakhir)

maka memandangkn masing2 ada pilihan nombor, tinggallah ak sorng tuk menentukan cerita mana yg perlu kitorng tgk...hahaha. sbnrnya kitorng tgk kat notis MBO yg tulis tayangan hari ini. setiap nombor mewakli satu cerita. pablo nk nombor 4 (Quantum of Solace), daus nk nombor 5 (High School Musical 3) dan ase lak nk nombor 7 (Budak Kelantan). hehehe...maka berdasarkan asas logik ak, ak pon sokong la ase....tgk cerita Budak Kelantan. bukan ap, kalo stakat cerita2 barat ni, bleh donlod jer...ngeh3...lagipun kalo citer james bond tu, member ak kata kat panggung dia ada potong. huhuhu...x besh!!

ase, potter dan ak...haha

jadi pabila sumer tlh sebulat suara...sebulat kepala ase, maka tiket pon d beli. trima kasih kat ase sbb blnja kitorng..hehe. citer tu start kol 12.45, tapi wktu tu br nk kol 11.30. kitorng pon g la round2 kat dlm Melaka Mall tu. memula sekali g food court dia sbb blom sarapan...tapi dh nk kol dobles kan...sarapan ape kekdahnyer lak kan. trus la mkn nasi. yeehaaa!!! harga dia blh la..masih mmpu. huhu..

lawa la angle gmbor ni...thanks pablo..!!

food court..wktu ni kat tv depan kitorng ada citer ultraman max..!!

dah mkn, masih ada masa. maka ak pon cdgkn nk g karaoke. tapi diorng x moh...wooo woo...sadis tol. jadi kitorng pon g la men game...haha. nk tgk x pablo men game menari? nama game tuh para2 paradise...adeh. kalo pablo men game nih smbil pakai kostum maskot digi sure lagi chumel!!! kah3..

tgk la tu...adess...seb bek x dak awek kat area tuh..huh

abis2 men game, kitorng pon g la beli pop corn ngan air. dlm 12.30 masuk panggung. tgk cerita.......abis2 jer cerita ase pun kuar panggung ngan muka buhsan. huhu...ramai kata cerita Budak Kelantan tu bosan. hurm...tapi bg ak xdak la bosan mana. sbb ak nmpk motif yg dia cuba smpaikn. lgpun best bila tgk yg jahat jumpa yg baik gila...huhu. cuma mgkin pengarah dia kene bykkan lagi aksi. ada satu aksi kena kejar polis tu...x nmpk lgsung real. ada juga babak2 yg x kena. tapi ak ttp x tido sbb ak nmpk ap yg cuba d utarakn oleh pencerita..overall ak bg 3/5. kira ok la kot sbb ase bg 3/10!! haha...

lawa la kreta madagascar tuh...nk amik!!

lepas tgk wayang kitorng pon balik la umah bertam sbb ase nk gerak balik pasir gudang. dia tu dh la kecik, bw moto pakai helmet scrambler lak tu...riso ak member2 wat kerja pelik2 ni. huh. maka tinggallah ak ngan geng bertam ja...ak sbnrnya cdg nk balik wktu ase gerak tu tapi tetiba teringat nk beli roti john melaka. restorn tu bukak kol 6. huhu...

ni la citer yg kitorng tgk...cun la bienda dlm ni..!!

mlm tu ak g melawat umah2 member yg ada d melaka...ada gak yg ak x dpt jumpa sbb diorng kerja..huhu. pastu ak ngan geng bertam g mkn kat Restoran Barkat Roti John Asli. ha...ap bezanya roti john ni ngan roti john yg len? hehehe...roti john ni ada kuah cecah tau. pastu roti dia inti kering..bukan inti ada mayonis mcm yg slalu tuh. bg ak mmg sedap!!! sdp sgt2!!!

tgk nama restoran tu, Barkat Roti John Asli..best2!! (abaikan model)

nasi goreng kampung..best sbb byk ikn bilis!! yes3!!

nasi goreng ayam..nyum2.

ni la roti john dia...nmpk x kuah tu? best ooo...

posing sebelum mkn roti john 2nd round..haha

sup yg dia bg bersama nasi mmg sedap. xder la tawar hebeh..huhu. pas mkn, ak minta bungkus 2 roti john tuk bw balik umah, ak pon bertolak la pulang ke kl...huhu. thanks kat member2 yg sudi teman ak round2 kat melakau. sori pada yg x sempat jumpa...my trip was too short..but it was a very valuable memories indeed.. =)

13 comments:

adie-ishmael said...

tertidur dalam panggung wayang msa tgk James Bond baru-baru ni...

aShaBuLz said...

tgk Quantum of Solace bleh ttido? uiks...citer dia x best ka bro??

AMAD said...

waaa ramai geng tgk wyg erk? mesti best klu kuar ramai2ni kan...

aShaBuLz said...

huhu..yup mmg best giler..hihi. minat tgk wyg? jom r nnt kita kumpul batalion, kuar g tgk wyg..yeehaa!!!

Z.a.N.a =]] said...

wah.best gila dpt hang out.x sbr nak abes spm. hahaha. =]] sye d tag? mean?

aShaBuLz said...

hahaha....xpa2..lepas SPM leh enjoy..huhu...

zana d tag..maknanya kene wat mcm instruction wrna kuning tu la...huhu.

Inah said...

isk..madagascar!! x sempat nak tgk ari tu..download je lah nampak nya :)

007 x best ek? heheheh..x minat sgt pun :D

cuba try tgk tropic thunder..walaupun x terkenal tapi ari tu akak tgk..ok gak..gelak je ngan adik dalam wayang :)

aShaBuLz said...

huhu...tu la pasal...kira donlod jer la citer madagascar tuh..minat katun gak ek? yes2!!! ada geng nih!!

tropic thunder ek? huhu..kene masuk dlm list nih. thanks a bunch sis!! yayy!!! =)

alan said...

roti john ade kuah erk..x penah tgk lagi..

alan said...

adehh wayang kat melaka mall kecik je..adalah dua kali aku gi sana huhuhu

aShaBuLz said...

hahaha...tu la pasal roti john ni spesel..sdp beb!!

a'ah, wayng kat melaka mall tu kecik ja banding ngan kat mahkota parade. tapi jauh daa...huhu..

axim said...

hari ni nak wat marathon movie lah..nak tengok madagascar ngan quantum of solace..

aShaBuLz said...

uiks2....cayalah....lepas wat marathon movie..mata jadi berpinau jer pas kuar panggung..keh3