Sunday, November 2, 2008

kaWan keR..??

hurm....mcm ni la. ak tau kita ni kalo berkawan mmg biar seribu...kalo nk lebih pon lagik bagus kan. dan ak gak tau kawan ni ada mcm2 jenis kawan. ada kawan yg kita rapat sebab berlawan...ada yg rapat sbb perasaan dan mcm2 lagi lah. ak juga tau x semua kawan kita bleh contact. mesti ada yg lost contact....ada yg jarang contact...ada yg wat2 x contact!! heh..

cuma....ak x paham la....naper ada kawan yg cuma ingt kita bila mana dia nk ajk kita masuk bisnes? bukan sekali berlaku kat ak tapi byk dah......member yg mmg x prnh umur dgr khabar...yg dulu2 anti kita...tetiba msj ato kol...ajak msuk bisnes. kata nk tlg member...mmg ak akui. benda tu kalo btol2 berjaya ak pon akn dpt untung. hurm...cuba para pembaca berada d tempat ak la kan....bila mana kawan cuma msj, sibuk ajk n cerita pasal bisnes ja. bila kata xmoh join...pastu diorng dh rs mls nk pujuk...trus ilang. x contact trus...ibarat dh x member. hahaha....serius...perkara mcm ni dh byk kali berlaku kat ak.

come on la....kalo stakat ingt kat member cuma pasal networking or MLM, and after that vanish (bukan sabun vanish tu ek), forget it....in my opinion...u'll never go far with that kind of attitude...sbb lali punya pasal...ada sorng member ni yg mmg dh lama x contact ak...bila mana dia contact, ak bleh detect yg dia nk ajk ak join networking...dan tekaan ak mmg betol!! haha...

kat cni bukan ak nk kutuk those networking people k. cuma nk menyatakan buah fikiran ak...kalo nk ajk org masuk...nk tarik org ni...bukan perkara yg mudah geng. show your generosity...bukan takat lepaskan diri sndri ja. nk tarik troli yg x bergerak pon sush...inikan pula nk tarik manusia yg berakal dan berperasaan. ak arap x da la yg terasa dgn posting ni...sekadar memberi sedikit IDEA (walaupun agak pedas) pada yg join menda2 ni supaya b more careful with this kind of method. u might lose more than u ever gain...

12 comments:

Beruang Madu said...

oh MLM... dah banyak sangat cuba, tak satu pun lekat... sakit nya MLM masih terasa dan memang betul apa yg u cakap... kawan MLM ni berterabur banyaknya... ada orang yg peramah sangat jumpa kat memana,... itu pun sahabat MLM jer... tanak layan lah..

aShaBuLz said...

huhu...yup. tapi nk wat camner kan bro...manusia ni ada mcm2 jenis...ad yg ramah ngan kita sbb duit ja...haha..well said bro!!

nazzman ibrahim said...

betul kata bg bear tu,setuju sangat

aShaBuLz said...

yeah2!! idup bruang madu!! hahaha...action beam!!!

awieworld said...

huh, mmg btoi la kata abg bm tu...btol btol btol!!!jgn layan....tpkalu kawan baik layan la kejap pastu jgn layan..hehe!! (Mereben)

aShaBuLz said...

hahaha...for me kalo mmg kawan baik (yg rapat n sentiasa x lost contct)...i will consider his invitation thou..huhu...

alan said...

biasalah bro..manusia jenis ni pentingkan diri dia..akupun ada kena benda ni..yang tak berapa mesra tiba tiba kol ajak jumpa then ajak join dia..aku memang x minat benda ni sebab nanti akupun kena cari downline gak..last last diapun x kemana dengan MLM ni haha..

aShaBuLz said...

heh...tu la kan...kalo niat n cara tu x betol...they'll never go far...what to do then....back to square one!!

buzz said...

just ikot dia kua..denga..msti dia blanja mkn..klu dia brani wat camtu kt kita..ap lg..korek habis2an bila dia ajak denga..xkan dia ajak denga je..mesti blanja mkn gak kan..duit dah bekepok..bila dia ajak kt ajak lg memba2..tu yg ak dah wat selama ak idop dengan org2 mlm ni..haha..makan free beb..tiap2 minggu ada open ouse kt mamak..so..klu rasa2 dia ajak nk join bisnes..mula2 dia kt nk minum??ko orde minum..pastu bila dia tnye x mkn ke??ko tanye die balik nk blanja ke??bila ye je..ko orde la macam2..hahaha..

aShaBuLz said...

huh....agak zalim perlakuan kamu itu...haha

anainsan_bukncinderella said...

apesal ruangn ni cm khs tuk llki?haha~
aq nk myibuk bro..hikhik~
menda2 yg kn cri dwnline ni mmg xleh pkai...aq sndiri dh terkna dgn mmber sndiri...xgne..pedecit!!
dpt email spam 1 hal..xgne punye org!!
tp apesl aq xdpt rse ape yg korg dpt??~mkn free...lalala~

aShaBuLz said...

anainsan:
uish....ruangan ni terbuka pada sesiapa ja...tak kira jantina selagi makhluk ALLAH..huhu

tu la pasal...member makan member ni yang rasa cam nak pukul ja...dah macam kanibal lak diorang ni kan. haha...