Thursday, November 13, 2008

KPtM daN duGaaN kU

jenuh tekan butang telefon...

penat telinga dengar deringan tak berangkat...

sampai satu ketika akhirnya panggilan di jawab.

Aku : "hello, boleh saya cakap dengan cik S?"

Dia : "dia tak ada la...saya pembantu dia..nak tanya pasal apa?"

Aku : "saya nak tanya pasal posting list"

Dia : "oh...boleh bagi nama"

Aku : "@&$*@^ "

Dia : "oh...erm...jap ek..."

Dia : "erm...nama ayah apa?"

Aku : "&*&%$ "

Dia : "hurm.....awak under lepasan sarjana ke?"

Aku : "yup, ijazah sarjana muda"

(selepas kedua-dua diam beberapa ketika...)

Dia : "nama awak tak ada la..sebab kami tak terima lagi dokumen awak" (what the..f***?)

Aku : "tapi hari tu saya dah bagi kat cik S sendiri...by hand. macam mana boleh tak ada"

Dia : "saya dah cari dan nama dan dokumen awak memang tak ada kat dalam fail kami" (holy s***)

Aku : "masalahnya saya memang jumpa sendiri cik S...saya bagi kat dia"

Dia : "memang awak bagi sendiri kat dia?" (eh tak percaya lakk)

Aku : "yup..saya datang sendiri kat bahagian latihan dan kerjaya"

Dia : "hurm...macam ni la, awak hantar balik dokumen-dokumen tu kat kami" (a'ah...susahkan aku nak pergi cop pengesahan balik)

Aku : "apa dokumen-dokumen dia ek? saya dah lupa"

Dia : "oo..dah lupa ek (waktu ni nada dia memang sinis gila..rasa nak terajang jer)..awak kena bawa bla...blaa..."

Aku : "oh ok..tengoklah nanti saya bawa..bila saya ada masa" (dah malas)

p/s: tu la perbualan aku dan pembantu cik S tu. katanya cik S tak ada tapi aku dpt dengar bila setiap perkara dia merujuk kepada seseorang...dari amatan suara macam cik S...

biarlah...apa yang aku boleh buatkan. tak dapek nek nak nolong..huhuhu~~

pembaca nilailah sendiri cara diorang buat kerja..

9 comments:

lea said...
This comment has been removed by the author.
lea said...

aduhai..
macam2 kerenah org kat ktpm 2 ek..
betul2 leh menguji kesabaran..
huk3

dah la abg..
cari keje kat tempat len jerk..
mungkin rezeki abg bukan kat situ..=)

aShaBuLz said...

lea: hahaha...kalo di ikutkan memang nak cari kerja lain. tapi tak boleh sebab abg terikat ngan perjanjian dia.

lagipun sebab biasiswa diorng la abg dpt grad...huhuhu...ni semua dugaan kan...nanti mungkin ada hikmah tu..hehe

Inah said...

isk isk..sabo naa!! btw..mintak keje ape ek?? KPTM = Kementerian Pengajian Tinggi kan..

aShaBuLz said...

yup, KPTM tu Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia

huhu....saya under biasiswa KPTM. jadi sbnrnya tengah tunggu panggilan temuduga diorang.

tapi malangnya diorang bagi ilang dokumen lak...dah jadi lagu ni nak wat camna...huhu..redha aja la... =)

alhaqimi said...

~haha, kesiannya.. nilah dikatakan masalah kakitangan yang harus di bagi layan kaki dan ditambah dengan lepukkan tangan...

~~ tak guna tol pegawai tuh---
~~sabar je la ek!!!

aShaBuLz said...

huhuhuhu...tu la pasal kan...nak buat macam mana. anggap ada hikmah sudeh...huhu.

p/s: ok gak cadangan bagi layan kaki dan lepukkan tangan tuh..huhu

yazrie said...

biasalah tu....hehehehe...sabar je ler

aShaBuLz said...

yazrie: huhuhu..yup. nak wat camna kan...hehe