Monday, November 3, 2008

kPm, kPtM...whErE iS my dOcuMenT?

mari kita hitung....sedari sebelum ambil adik ak balik dr sekolah (dlm kol 12) sampai la matahari dh nk nyorok (kol 5.10). br ada org yg angkat tepon tu. pergh....ati mmg terbakar..kalo letak roti gardenia rasanyer dh bleh wat french toast..haha.

tapi tu pon kira bagus la kan ada gak org angkat...maka perbualan pun bermula..

"sy tepon ni nk check nama tuk posting"

"ok...siapa nama?"

"manusia enshem lagi kacak (maksud nama ak dlm bhs alkorish)"

"hurm.....xdak pon nama awk. kira awk kena tggu tuk kami terima dokumen dr bahagian kpm dlu la"

"tapi aritu sy dh bg dokumen sumer kat cik by hand"

"siapa nama awk? no ic?"

"mamat macho lagi baek (ni maksud dlm bhs noshingham)..no ic tuttt......"

"oh dokumen tu dh ada....(apa kejadahnya bergurau senda ngan ak ni...tadi kata xda)"

"erm....mcm ni la...esok awk tepon balik."


muka lepas tepon kptm...

tu la sebahagian drpd perbualan ak ngan cik d talian tu. agak sedih ngan nasib ni sbb bila ak check nama kawan ak...dia ada dlm list tuk panggil posting. sementara ak....ak yakin nama ak ada maslh...mesti xda dlm list tu...tu sbb dia suroh call sok pagi. hahahaha....dh nasib badan. nk kata x ikut prosedur...dah ikut dah. complete. tapi tu la kan...ni la dugaan.

marilah kita berharap esok mslh ak ngan kptm ni akn selesai. ak mmg tggu panggilan posting ni saja. sbb ak mmg suka jadi cikgu. rasa best d samping ank murid...bila mana ank murid tunjuk muka paham bila kita ajar...seyes..priceless!! kalo sok mslh x selesai n nama ak d masukkan dlm list yg akn dtg...mgkin semangat ak akn menjadi sedikit kabur. huhu...dh la nganggur..

muka tension + nekad (yeker?)


sblum ni ada gak mslh bila mana dokumen ak xdak...tu yg ak anta by hand kat kptm..tapi mgkin dia terlupa nk update...maka natijahnya kena kat ak...haha. biaq p la....ak dh nekad pas esok. kalo mslh tu x selesai. ak nk p cari kerja. mls dh nk tggu posting....ada gak rs cam org bodo jer..huh!! (emosi sket sbb br pas mkn aym hot n spicy..haha)

12 comments:

aisyAh said...

sabar,sabar..tu semua dugaan tuhan..mana tau ada hikmah dsebalik kecelaruan ini semua..huhu..marilah kita bsama2 bfikiran positif...

:)

aShaBuLz said...

huhu...yup...trying not to off the positive track of mind...hehe

thanks aisyah!! huhu...

lea said...

ala cian nye...
sabar jela...
abg nak jdik cikgu ker?
best2...
lea pun igt nak jdik pengajar nanti...
hehe

aShaBuLz said...

hahaha...ajat d ati nk jadi ckgu...tapi rsnyer mcm ajt tu jadi pepijat jer...haha..kene guner spyware nih...(ap yg d bebelkan ni...huhu)

awieworld said...

huh..sabar yer bro...ada la tu cuma nak bergurau dengan ko jer tu...

*french toast..erm, jom oldtown white coffee restrnt...*

aShaBuLz said...

mungkin kot....mana la tau kot2 yg jaga tepon tu diorng amik dr candidates raja lawak...keh3

oldtown white coffee? jom r!! hahaha...

aisyAh said...

ikot2!!
haha~

Anak Jawa said...

lerrr tgh tunggu posting ker?

apapun slmt berposting dan menabur jasa pd anak bangsa

*** masih ada yg bimbang kena posting kat pedalaman. ermmm...

aShaBuLz said...

yup tggu posting...silap2 jadi post opis(apa nih?)..haha

thanks anak jawa..huhu

**x kesah la pedalaman ato peluaran..yg penting ngajor...pengalaman sumer tuh!! haha

aShaBuLz said...

aisyah : eh budak blajor x leh ikut....kene study..hehe

aisyAh said...
This comment has been removed by the author.
aisyAh said...

oo eksyen r..
mentang2 dah abes study...
xpe2..
budak dah abes study mana bley ske action kamen lg!!

:)