Tuesday, August 4, 2009

BeSi AtaS kaYu

Salam buat pembaca semua..huhu

Kebelakangan ni, aku agak sibuk dengan tugas-tugas sampingan di jabatan.

Sebagai orang baru, aku masih mengikut jejak langkah petugas-petugas sebelum aku....

Tentang bagaimana cara mereka membuat proses kerja tersebut...corak membuat laporan dan macam-macam lagi la.

Senang cerita...aku masih sibuk belajar.

Tapi sibuk-sibuk pun, aku suka dengan kerja aku. Walhal bangga dengan kerja aku. Hehe...

Semua tugas sampingan ini merupakan suatu pengalaman baru. Dari sinilah aku belajar mengenali feel staf-staf jabatan dan pelajar-pelajar.

Tipulah kalau aku kata yang tak ada tension langsung. Kadang-kadang memang tension. Cuma kena pandai tangani lor...

Tak kira la macam mana nak tangani....senyum ka...ngadu kat orang tersayang ka...terpulang pada pembaca..hehe

Macam sekarang, aku sibuk dengan tugas-tugas kualiti dan audit...jadi banyaklah borang-borang yang aku kena kenal.

Itu belum kira lagi tugas sebagai PA. Rasa kelakar bila tengok feel pelajar-pelajar aku. Haha...

Buat para pembaca,

Biarpun tugas kita kadang-kadang ibarat besi atas kayu, cubalah untuk buat satu persatu. Mulakan dengan jitu dan akhirkan dengan bermutu. Hehe..

Beam beam beam!!!


4 comments:

alhaqimi said...

woh... bizinyer... ske ek tgok 'feel' orang... ada rasa mcm peel fresh ker?? hahaha..

anyway-- bangga la nya keje mu ketua lembu laut... jasa kepada anak bangsa!

akhir kata: salam action kamen..:P

aShaBuLz said...

alhaqimi:
dey apada kaitan feel ngan pil presh. chet...

ala...ko pon bakal doktor..apa kurangnya...jangan lupa pas sikit misi yang cun. yeehaa!!!

alhaqimi said...

lalala... sini ramai misi yang macam2 jenis... ada yang terlatih...ada yang separa terlatih (amature gtew) ada yang tak terlatih (dak dip 1st yr kolej aku la 2) and ada yang expert...

dr segi warna...ada yg pink..ada ijaw... cokelat...ada yg plastik (kat umah mayat la ni)...hehehe

hang nak mane ketua lembu laut??

aShaBuLz said...

alhaqimi:
ceh...ko kalo pasal pompuan...pergh..

leh jadi tokan ni..hahaha.

aku nak yang cyborg. senang sikit. tapi taknak yang guna power petrol. nnt harga minyak naik susah.

bagi yang pakai bateri recharge. hahaha