Tuesday, September 9, 2008

taHap saYur koBis

hahaha....adeh, ak pon x tau la camner ak bleh nk ikut ayah ak g men bdminton tetiba...selalu dok umah men game jer..mgkin tetiba jer limpa ni tergerak nk bersukan. pergh...kalo d ikutkan dah lama x bersukan camni. selalu tu g jejalan keliling taman ato guling2 kat MRR2...huhu. maka d jadikan cerita, ak pon ikutla ayah ak g men bdminton...dia slalu g ngan member2 dia, ak peduli ap, yg pnting ak dpt men bdminton..huhuhuhuhu.

kali pertama main mmg esok harinya gila lenguh la badan...ye la, badan dh lama x guna tup2, trus bw g men bdminton...hahahahaha...terkejut la urat2 saraf ak kan...hehe. ari jumaat lepas ak g ikut lagi ayah ak. mmg berpeluh men bdminton ni....mana tak nya, main kat dlm dewan, mana ada angin. tapi itu x kesah pon, yg kesahnya ak ni dah x reti main!!!...ilang skill2 x seberapa ak time kat mtrik dlu!! hahaha...mmg tahap sayur kobis la...malu pon ada. hahahahaha...

dlm kelompok geng2 ayah ak tu, ak la yg paling muda (bangga seh) TAPI tu la, ak gak la yg paling sayur....sesapa yg tag team ngan ak mesti tension. mana tak nya, br spuloh minit dh game set...keh3....ak ni nk kata x cukup advantage x gak, tinggi dh ada, hensem pon ada...cuma tu la, mgkin bakat tu kene perhalus lagi...huhu.

setiap yg berlaku kita kene pndai tgk dr sudut positif, ak tgk wlaupun ak sayur..kalah ngan org lbh berumur dr ak, tapi ak peduli apa...sbb bg ak kalo ak main ngan org2 pro mcm ni, nnt x lama lagi ak pon mesti pro...hahahahaha!!! x kesah la kalah dlm masa spuluh minit atau mgkin spuluh perpuluhan satu minit sekalipun. yg penting ak yakin ak boleh belajar bermain bdminton dgn labih baik lagi. mmg la malu tu ada sbb ayah ak tu mmg terer men bdminton. sumer jenis sukan yg dolu2 dia terer (bdminton, sepak tkraw...etc). ada jer piala dia kat umah tu..huhuhu. tapi ak x kesah, niat ak nk belajar main bdminton. mmg la kene bermula dari bwh. mana ada org yg lahir2 jer dh pndai smash bulu tangkis. keh3....

tgk la nnt, dari sayur kobis, ak akan upgrade jadi lobak, pastu kailan dan seterusnya...muwahahahahahaha...action beam!!!!!

4 comments:

--Mr Khaireez-- said...

hahaha...yer ker?jd sayur-sayuran..nper x jd tin jer..adess..

x per2, bdn ko tu kena bg mantap skitz...minat ader...bakat x der..per kata ko beralih ke game la...x pun, ko training dgn adik ko dlu ker...baru okeys...

sib bek x da awek, kalo x, mesti dier x jd nk ngorat ko...hahaha..ko kan sgt ensem..tp ensem ker?

aShaBuLz said...

eh ensem k. hehe....kalo awek ader, xder la ak g men badminton...mesti la g kejar awek tu...xpon tgk awek tu main bdminton..muwahahahaha

--Mr Khaireez-- said...

musykilnyer jawapan..hahahhaha

aisyAh said...

apa kena mengena hensem n badminton??hmm~