Tuesday, September 23, 2008

uNiverSiTi seManiS maDU

ap yg ak ada sekarang merupakan hasil daripada perjalanan semalam. tegap dan jatuhnya ak kini merupakan norma abadi seseorang bergelar manusia. d sini ingin ak letakkan beberapa buah gambar yang menjadi kenangan ak semasa berada d U. sepanjang 4 tahun itu, byk kenangan yg pahit dan manisnya namun kali ini, biarlah ak hanya memberi yang manis kerana yang manis itu kan sentiasa mengukir senyuman buat diriku....d harap kamu juga dapat merasakan kemanisannya biarpun hanya setitis perasaan...enjoy!!

PENTAMASTER N AMD VISIT
ini antara gambar yg ak suka tika separuh dari kelas pergi ke lawatan ini. kedua-dua kilang ini berada d penang. gambar d bwh ni mmg ak suka. mgkin sbb nampak keceriaan budak2 ni...hahahaha. tapi ak xda sbb ak la yg jadi cameraman....dah nama pon kamera ak...wawawa...


ini pula gambar kami bergambar d lobi pentamaster. hehehehe...amoi sebelah ak mmg gerek seh...huhuhuhuhu...beruntung btol..dah la dpt notebook(buku nota bukan laptop tu) free sbb dapat jwb kuiz yg diorang bagi..hehehehe

















BMFA FINAL YEAR DINNER

ini merupakan majlis terakhir kami sebagai satu kelas robotik. ada persembahan band dari dak2 ni, pertukaran hadiah serta permainan2 yg d jalankan. x kurang juga ada undian d buat untuk mencari budak2 yg akan memenangi award2 yg telah d sediakan. alhamdulillah, ak dapat merangkul dua award hasil dari undian para robotik..hehehehe...hasilnya dua hamper yg d jamah bersama rakan serumah..huhu

yg ni gambar wktu ak terima hadiah dari wan redza. lawa balutan dia...x macam adiah ak..balut guna surat khabar jer...xpa, yg pnting isi. huhu...























ni gambar dak2 kelas BMFA lepas tamat majlis. hehehe....masing2 berseri-seri. bukan main fancy lagi pakaian...huhu. gmbar ni bagi ak ceria sbb wktu ni macam gembira gila. nmpk unite sesangat...hehe.

















HOUSEMATES
ni lak kenangan ngan bebudak rumah ak...dlm gmbr tu, sumer dak umah ak kecuali yg perempuan...hehe...dari kiri ayie, chip, hafiz, daus, nizam, pablo ngan erhan. yg dak pompuan tu antara 9 org dak pompuan dlm kelas ak...huhuhu..dari kira shirlyn, khairunnisa, farhana ngan bb.

















ni gmbar wktu dak2 umah ak ngah gila n ada sedikit kewangan untuk d salurkan kepada hiburan...haha. kitorng wat tour g men bowling, pastu g mandi air panas kat gadek n last mkn mcD. yg ni wktu tgh tggu turn nk men bowling...ramai seh time ni...seb bek dapat. dan siapa yg menang? hehehehe....

















ni salah satu aktiviti mingguan kitorang...pergi ke mcD. selalunya kepala yg mengajak tu.....ak la..hahahaha...cian diorang. kadang2 tu macam xnk pergi tapi sbb member diorang teman gak ak..hehehe. thanks weh, jasamu d kenang.

mmg ak kat umah sewa dlu suka ajak2 diorng g kuar makan ni. x pon amik angin. tapi kadng2 diorng wat x layan pon ada gak. hahahaha..org ngah cbuk wat kerja ak bleh ajak kuar. huhuhu..jahat btol ak...tapi seb bek ensem tu ada sket..heh

















DEBAT
siapa yg sangka ak boleh masuk debat...pergh...ak pon x sangka.....tapi sebenarnya d ikutkan ak x reti berdebat pon...sekadar membuat lawak d atas pentas dgn tutur kata boleh la....namun ap yg ingin ak tekankan d cni walaupun ak memang x reti berdebat, budak2 debat kat cni xder la pndang ak sebelah mata. diorang menerima ak seadanya dan memberikan ak tips2 dan cara untuk meningkatkan keyakinan ak.

gmbr ni merupakan gmbr pasukan fakulti ak...alhamdulillah, dlm debat interfaculty, kami berjaya meraih johan mengalahkan fakulti lain...itu pun atas berkat usaha kerjasama. kalo perasan yg dak gemok tu housmate ak merangkap roomate gak. hehe...dia 1st speaker, dayah 2nd dan ak 3rd. huhu...miss that time..























yg ni gmbr wktu debat d raja bertempat d unimas. hehehe...dpt la ak merasa nek air asia ke sarawak..huhu. tu sumer dari U ak. ada tiga kumpulan..byk pengalaman ak dapat. byk juga lah ragam manusia yg ak jumpa. ada yg sombong, bongkak, bangga diri dan bajet best. x kurang juga yg amat peramah dan x lokek ilmu..huhu

















TEATER
berada d U benar2 memberikan ak ruang mencuba pelbagai perkara. dan bidang lakonan teater adalah salah satu cabang cubaan ak d dalam usia bergelar mahasiswa. ini adlh gmbr semasa berlangsungnya teater "dunia bukan ku pinta"

housemate a.k.a roomate ak tu antara watak utama....hahahaha...ak watak sampingan yg amat bahagia...c buta. hehehe....tapi btol la, bukan senang jadi org buta. tapi atas tunjuk ajar kak yana (wanita yg berdiri belakng ak), ak dpt membawakan watak itu dgn gaya ak...hehehe

















yg ni pula wktu MAKUM 07 yg berlangsung pada 18-20 jan 08. aha....auntie yg depan tu adalah penjaga dewan bandaraya ni. dia mmg baik dan byk cerita dia...termasuk la cerita hantu..huhu. yg lain tu pulak antara tenaga produksi U ak....hehehe...so much fun n laughter..walaupun kalah tapi yg penting pengalaman tu dapat d simpan..huhu

















ROBOCON 2008
haha...bila teringat balik kenangan ni, ak akan tersenyum sendiri...kalau boleh bermain waktu, akan ku putarkan berulang kali kenangan ini. sebenarnya, tatkala kecundang pada robocon 2006 lalu, ak sbnrnya tidak berhasrat untuk memasuki semula robocon. tapi ALLAH itu Maha Mengetahui ap yg terbaik untuk hamba-Nya..

ini merupakan dua org lecturer yg ak mmg salute. diorang byk ambil tahu pasal kebajikan kitorang. en arfauz yg ngah gayut ngan madam dia(kiri) dan en shariman yg mmg pantang jumpa benda pelik(kanan)

















selain dua org lecturer tu, mamat pakai cermin mata (dua dari kiri) tu merupakan senior kitorang. dah grad tapi sanggup dtg bantu kitorang. bagi tunjuk ajar ttg programming, litar dan PIC. really appreciates it. thanks kerol!!


















aha! yg ni lak gmbr sblum kitorang masuk field...huhu...nmpk jer ceria tapi dlm hati...gila kencang la...rs nk terkencing jer..hihi..kalau d ikutkan rambut ak spatutnya pnjang...tapi ak potong sbb nnt nk masuk tv..wahahahahaha

















ini adalah ahli2 pasukan fkp!! memang cargas...diorang lah krew merangkap penonton paling havoc!! hahaha...mana tak nya, sorak sampai ilang sore...kamera lak grenti fokus kat diorang sbb mmg bersemangat gila..hahaha.

















ni gmbar paling best sbb dlm ni hampir semua ada. yg paling kiri, baju putih ngah wat 'peace' tu bro technician. hasari namanya....mmg sporting abis. xdak langsung harap duit kopi ka apa....kitorang pon dh anggap bro hasari mcm lect kitorng gak...thanks a lot bro!!

ak mmg terharu, walaupun pasukan terdiri dari susunan tahun yg berbeza (tahun 1,2 dan 4..tahun 3 praktikal) tapi mmg nmpk semangat kerjasama tu. mmg ada suka duka tapi bg ak itu adat la...trima kasih kat en arfauz, en shariman, kerol, bro hasari n fkp robocon's team 2008. "let's make a strong comeback" dan "something to be remembered" merupakan motto kita...bagi ak, kedua-duanya telah tercapai...syabas kerana berjaya memberikan impak positif dlm robocon kali ini!!

















begitulah sedikit sebanyak kenangan manis yg dapat ak coretkan...mmg ada lagi kenangan d U yg tidak dpt ku tuliskan...namun biarlah ia kekal d dalam ingatan. semoga coretan ak ini memberikan makna pada yang membaca tentang betapa penting menghargai setiap saat dan detik yg terluang tatkala kita belum pasti akan mengecapinya lagi d masa hadapan....

3 comments:

HanG LeKiR said...

bro dah de blog ekk? jgn lupe linkkan blog aku k..
welcome 2 blogging world.....

--Mr Khaireez-- said...

waaahh..mcm gembira bcer blog psal U ni...tp ak punya mcm x best jer...nk2 last sem nie..siyes menyakitkan..huhu..

aShaBuLz said...

hahaha...kene pandai amik yg positif la bro!! heh.