Monday, September 22, 2008

haLa TuJu kU beRCabaNg

22.09.08
pagi ini ak menerima satu panggilan dari cubic electronics....huhuhu...mcm x sangka lak ada company yg akan kol ak...hehe. tujuan sbnr company tu kol tuk bg tau yg company diorng ada wat short course ngan kerjasama kerajaan...jadi mmg short course tu free....it will be 5 months starting from 13 october. (ni apa kes tetiba tulis english?)...bg ak kedatangan perkara ini adalah sesuatu yg memeranjatkan sbb company tu macam tau2 jer ak blom kerja...hehehe...dan yg penting dia kata sijil tu boleh memberi persepsi yg bagus pada syarikat lain bila nk minta kerja nnt...siap bagi elaun sbulan rm500 tu...feewit!! dah la x yah bayar...mmg terliur gak la dgr...walaupun wktu tu br bgn tido ngan air liur basi..keh3...

tapi perkara ni buat ak serba salah sbb kalo ak ikut short course tu, ak akan 'grad' bulan februari la...huhu.....bukan apa, ak ni kan terikat dgn KPM(Kementerian Pelajaran Malaysia), jadi kalo KPM panggil wktu ak ngah attend short course tu agak payah la kan...nnt x semena2 ak kene blacklist ngan cubic sbb jadi peserta sparuh jalan..hahahaha...lagipun ak dh on da way mohon PPD(Pejabat Pendidikan Daerah)....tuk jadi GSTT(Guru Sandaran Tidak Terlatih). nnt bertembung padan muka ak...haha

wat masa skarang ak masih berpegang dengan perancangan hidup ak iaitu terus menjadi guru dan pengajar sbb ak mmg suka mengajar tapi malas membaca dan mengeja...hihihihi. cuma yg membuatkan ak dalam delima sbb kalau2 ak kecundang dgn profession perguruan d mana ak dapati ak tidak layak untuk mengajar...ak kira ada back up plan la kalau ada sijil tu. senang sket...huhuhu. ntah la....agak kelakar bila pikir balik....wktu ak bosan2 dlu xdak menda2 ni datang....tapi bila sekali datang, pergh....mencurah-curah. hihihihihi....

cuma ak masih mencari akan kebenaran short course cubic electronics ni sbb dia kata ada send e-mail kat ak...siap sebut alamat e-mail ak lagi tu....tapi bila check...hurmm, x dak pon....jeng3...adakah ak bermimpi....

4 comments:

ZaMj said...

emmm antara minat dan masa depan...payah juga nak menentu hala tuju sebab kita tak tahu yg mana terbaik buat kita...

aShaBuLz said...

yup...itu la sebab seeloknya kene ada backup plan...tapi mcm back up plan ngan minat datang pada wktu serentak la pulak..hahahaha. mohon pada-Nya untuk petunjuk...semoga jalan yg d pilih d berkati...

--Mr Khaireez-- said...

sbr jer la en tin..doa2 jer la Allah memberi petunjuk kpd ko...tp muka ko mcm jd cekgu, mcm x sesuai jer..tp ntah la kan..hehe...bdk scholarships ni pyh skitz nk ckp....huuhu...

pephal gud luck k!!!

aShaBuLz said...

abis muka ak sesuai jadi ap? chet...scholar ke x sama aja...yg penting usaha..huhu