Friday, February 27, 2009

jUmaaT iNi...

Hari ni merupakan hari yang amat teruk bagi aku..huhu.

Penuh dugaan...cabaran...teguran..

Kena tegur tiga kali untuk dua peristiwa yang berlainan....dua teguran berlaku depan pelajar-pelajar...haha..

Aku kalau time sedih ni suka dengar lagu daniel powter - bad day..huhu

Tak perlu aku ceritakan apa dua peristiwa tu, tapi berkait rapat dengan profession aku...heh. Cuma secara ringkasnya, ada juga salah aku untuk kedua-dua peristiwa tuh...

Kesian dekat GSTT yang lain..takut gak 'kerana nila setitik rosak susu sebelanga'. Tapi tak apa la, orang baru, nak-nak GSTT memang slalu ja mudah di lihat kesalahannya. Terima dan telan ja...haha.

Memang tak dinafikan ada perasaan down gegila....tapi aku masih cuba mencari hikmah di sebalik semua perkara.

Untungnya, dah nampak sikit hikmah tu...huhu.

Betul lah, Allah tahu apa yang terbaik untuk kita...Alhamdulillah..Maha Suci Allah..

Just nak bagi tau pembaca, apapun yang berlaku, ada positive side dia...jangan terlalu melayan perasaan down sampai kerja lain tak jadi..

Its not good for your health and people around you..huhu

To all readers, have a great weekend and smile always k!!

14 comments:

Nik Syamim Nik Aziz said...

have a great weekend to you too!

Sarah Syahira Shahruddin said...

chill ok. everything happen for a reason. bergelak tawa lah =)

lea said...

alalala..
jgn la sedih2...
nanti kurang pulak ke'ensem'an abg pika...
wink..;)

DrSam said...

anggaplah teguran itu sebagai satu silibus hidup yang akan mematangkan kita. Perjalanan pun baru bermula.

Perasaan 'down' memang akan datang dan pergi. Tangani dengan baik. Patut bersyukur kerana tidak ada 'down syndrome'.

cae said...

salam, saudara kena byk bersabar, anggap aje dugaan dr Nya.

aShaBuLz said...

nik syamim:
huhu...thanks!! hehe...

sarah:
hehehe..yup. ada hikmah di sebaliknya..thanks!!

aShaBuLz said...

lea:
a'ah la...nnt tak enem. hehehe...lari awek nant..huhu

dr sam:
keh3...seb bek tak ada down syndrom kan doc!! syukur2... =)

aShaBuLz said...

cae:
hehehe...yup. u r right!! thanks!!

alhaqimi said...

teett...

padan muka, sape suruh pakai costume action kamen kat skola~~lalalala..

jgn down2...k!

FaizalZul said...

ade hikmah nyer tue

Rhonerlianz said...

Man, I know how it's feel about GSTT, because I'm one of it. I'm out, few months ago, contract end. Extremely down, think I'm worse than yours, but ... I'm lucky to have not more than 10 pupils in one class.

Now, I need to learn about something called, The Law of Attraction. I feel so down most of the time. The video somehow change my perception about myself. You can try googling for "The Secret" on You Tube. It may help or may not help you. I have a full version downloaded via Torrentz.

awieworld said...

ya say no to down syndrome, down stairs or download...hehehe

aShaBuLz said...

alhaqimi:
hahaha...tak down la...cuma down to earth ja..muwahahahaha

faizal:
yup betol2...la ni dah byk dah hikmah dia yang ternampak!! hoho..

aShaBuLz said...

Rhonerlianz:
hahaha...btol la rondald, kamu memang hebat!! baguih2!!

awie:
uiks!! down staris ngan download tak pa!! hahaha....itu wajib woo..