Monday, February 23, 2009

akTiViti seKolah Ku saYanG

Akhirnya!! Laptop aku dah ok!!

Alhamdulillah...

Kalau para pembaca nak tahu, sebelum ni laptop aku kene virus woo....buka internet lima minit ja...lepas tu dia terus weng...close connection...haha.

Tapi Alhamdulillah la sebab dapat gak aku format. Hilang lebur semua virus...muwahahahaha..

Apapun itu bukan kes utama aku hari ni. Sebab lama tak update, banyak cerita nih sebenarnya...tapi kita borak-borak mana yang termampu ja ok..

Dah dekat dua bulan aku kat sekolah tu. Setakat ni ok ja...cuma dah dua minggu balik kol 5 dan kerja sampai hari minggu..huhu.

Kemas kelas, Pengakap, Bola baling etc. Ada antara benda-benda ni yang aku memang tak tahu langsung.

Contoh, pengakap. Aku memang tak ada asas langsung. Jangankan ikat, nak jahit lencana pun tak reti letak mana..hahahaha. Hari tu ada Scout Car Wash..memang kelam kelibut gak la. Mana taknya, basuh 20 biji kereta tapi tenaga kerja ada 10.

Lastly, dengan cikgu dia yang ensem ni tolong basuh sekali. Hahahaha..pengalaman...

Bola baling pula, cuba para pembaca bayangkan..(sambil meletakkan jari di kepala dengan niat membayangkan..) boleh bila aku tanya guru penasihat bola baling tu...

"kak, bola baling macam mana ek?"

Dia dengan selamba udang galah jawab...

"mana saya tau, kamu ketua"

Sesedap ayam tandoori ja dia lantik aku ketua. Padahal aku ni GSTT. Hahahaha.....fenin pala beta.

Apapun hari tu dah jalankan fitness exercise tuk budak-budak ni. Malas nak inform kat cikgu penasihat lagi satu. Muwahahahaha...

Secara serius, aku memang tak reti sangat sukan dan unit beruniform ni. Setakat kawad tu boleh la sebab aku suka kawad.

Tapi aku selalu ingatkan diri yang benda ni semua pengalaman. Bila lagi nak dapat pengalaman macam ni kan. Bukan semua orang dapat woo..

Kita kena selalu pikir positif. Memang kekadang kita fed-up sangat sampai nak give up. Tapi cuba jangan layan perasaan mudah mengalah tu.

Try cari intipati kemanisan di sebalik semua kepahitan...huhu~

Oh lupa lak, yang paling tak boleh blah, bila budak-budak cakap aku cute, manis dan ensem...time tu memang kembang kempis kelenjar idung (ada ker?)..muwahahahaha.

p/s: keputusan temuduga biasiswa KPTM akan diketahui dalam 2 minggu.

8 comments:

alhaqimi said...

hakshaks...kesiannya banyak keje..

takpela kan, dari duk umah sajer b4 this..

ok wat dapat pengalaman baru...

tp budak maner la katakan cikgu ensem manis neh...aiyoo...rabun ape! malas nak bg action beam daaa!

Z.a.N.a =]] said...

pengakap best.
boling baling boleh la.
=]]
cikgu handsome kalo tolong cuci kereta makin handsome.
wakakaka =]]
hope semua nya berjalan dgn lancar.
kata 'kepala ketua'=]]

lea said...

laaa..bola balin pun xtaw ka???
bola baling...abg baling2 je bola tue...
nghe3

oyen said...

cikgu cute!
cikgu manis!
cikgu ensem!

kalaw i ckp gitu kat Lecturer bleh dapat A tak??
:P

aShaBuLz said...

alhaqimi:
chet...jeles r tuh.

yup, pengalaman baru. memang byk dugaan dan cabaran. tapi tak kurang juga kemanisan..wahahaha.

zana:
boling baling? adoi...dah macam lontar peluru tuh...keh3

cikgu dia kalo dah ensem, wat apa pun maintain ensem. kah3..

aShaBuLz said...

lea:
hahaha...memula ingt camtu gak. tapi ada rupanya kena lambung..

jadi sepatutnya nama bola baling lambung la kan..kan? hihi...

oyen:
kalo den jadi lect, surely u'll get an A. miahahahahaha!!! beam beam beam!!!

Anak Jawa said...

gitu... gigihnya cikgu ni. apapun itu yg bagusnya sementara kudrat masih byk. hehehehe

aShaBuLz said...

aj:
muwahahahaha...macam tu la gamaknya bro...tapi letih gak woo..ada macam kene buli. hihi...