Monday, October 20, 2008

kOnVoi kE sePaNG

19.10.08
ahad, hari yg d nantikan oleh ak kerana kelab kami ada mengadakan konvoi bersama naza ke moto GP, sepang...dengan lafaz bismillah, ak melangkah ke luar rumah. tidak lupa untuk ku cium tangan ibu ku sebelum pergi...(wah, bajet baik la ni).

dengan bertemankan member moto ku cd, kami berdua bergerak ke Naza automall PJ. perjalanan agak jauh dari rumah dan memakan masa kira2 30 min...sampai sahaja d sana, bukan main byk lagi moto2 yg sepesen ngan ak..keh3. tetiba cam bangga giler sbb dpt jumpa member2 yg pakai moto sama...huhuhu. tersusun cantik lak tu..ada la dlm 50 lebih motosikal cam ak..byk tuh.

setelah d briefing oleh pokcik polis pasal peraturan konvoi, kami pon bergerak la...mmg lain konvoi d iring polis ni. rasa mcm jalan tu kita yg punya. ap tak nya dah sumer kereta n kenderaan yg lalu d tahan bagi membolehkan kitorng konvoi. wktu tu ak ada terpikir mesti ada yg menyumpah sbb kene bagi laluan kat kitorang..soriii...huhu. aperpun trima kasih kat polis2 yg mengiringi kami.

perjalanan memakan masa dalam sejam. sebelum sampai d sepang, sempat kami berhenti d tol dkat ngan klia tuk memberi laluan dlu kat geng2 moto berkuasa besar spt R1 n HARLEY tuk lalu dlu...pergh...terliur jer tgk bila moto2 tu lalu....tggu la ak ader duit lebih nnt...ak cekau satu..kah3. alhamdulillah, cuaca pada wktu itu mmg mengizinkan.

sampai saja d sepang, dpt ak lihat bermacam2 jenis moto yg dtg konvoi...ada geng ELEGAN...ada geng box GIVI, pergh...mmg x kering ank mata la tgk...berderet2, bersusun2..huhu...baru ak tahu mcm mana semangatnyer diorng ni nk tgk moto GP.

alhamdulillah, perjalanan ak d moto GP bg ak best. dpt tgk rossi berlumba...hehehe..tgk moto KTM wat aksi bakar litar..dok sebelah awek mat saleh...tgkp gmbr ngan motor2 besar...tgkp gmbr ngan model2 moto(opss..)..dpt free merchandise...hihihi...cuma makanan dia mmg x yah cakap la...tulis pon x yah..mahal bukan main. air tin rm3, hotdog rm10...heh, standard la kot sbb tmpt tu tarikan pelancong...nk wat camner..

balik dari moto GP, ak trus rush dlm ujan tu g umah sedara sbb ada open house. heh...berpisah la ak ngan geng konvoi tu sbb diorng nk g open house kat seremban...family comes first maa...

p/s: sorilah pada pembaca sbb x dpt nk letak lebih detail pasal moto GP ni n x dpt nk upload gmbr2...tggu la bila kena wktu, gmbr akn d upload..huhu.


2 comments:

--Mr Ez-- said...

sjer x nk letak gmbr...ntah peper2 jer...nk kena sumbt dlm tong nieee...ahahhah

aShaBuLz said...

mesti la...gmbr ngan model2 cun. mana bleh expose..layan sorang jer..kah3