Friday, October 10, 2008

eVoLuSi hELmeTKu

hari ni sekali lagi ak merealisasikan idea melukis ak pada permukaan yg bukan d panggil kertas. haha....sblum ni ak melukis d motor ak..yela, nk wat air brush x mampu..mahal bagi ak. nk tampal sticker macam xdak yg berkenan. jadi senang citer, wat la sndri. br puas hati. haha..

d pendekkan cerita, kali ni ak melukis atau mendekorasikan helmet ak. teringan nk beli helmet airoh yg full face...xpon yg caberg downtown tapi apa kan daya...haha. helmet ak ni kaler itam jadi nk samakan corak ngan lukisan pada motor ak ni, idea pon datang la tuk melukis...supaya helmet ngan motor nmpk la serasi. hehehe...baru seiring dan sejalan. huhu....

maka ak pon dengan keringat menganggur, melukis corak pada helmet menggunakan pen kaler silver. huhu...bg matching sama itu helmet. alhamdulillah...corak yg d hasilkan memuaskan hati ak...cukup memuaskan. hehe...ni gmbr helmet ak setelah d gabungkan bersama idea ak..hehe


ap pendapat kalian? bg ak dah cukup lawa dan kena ngan moto ak..hehe. nk d jadikan cerita, adik ak si irfan tu pon sibuk. lepas tgk jer helmet ni...dua tiga kali dtg terjah bilik ak minta lukis gak...dah penat halau dia, last2 ak lukis gak...hahaha. bukan ap sbnrnya xnk lukis kat helmet dia sbb helmet dia kaler kuning...ak xdak pen yg betol2 bleh masuk ngan kaler helmet dia tu. tapi dah mintak gak...lukis jer la...huhu. ni la rupa helmet dia..jeng3..

haha...kira boleh la kot...oh lagi satu helmet dia dh ada visor..ari tu ujan, kesian lak ak tgk dia. trus brenti kedai moto belikan visor. hahahaha....tapi tuk pengetahuan sumer, ak lukis kat helmet2 ni sebelah bahagian jer. sbb kat moto tu pon ak cuma lukis sebelah jer...kira kene la kot..heh. ni gmbr helmet ak ngan adik ak dari sudut pelan dan belakang. hahahaha....macam belajar lukisan kejuruteraan la plak rasanya...keh3..



heh...harap post ak ni dpt memberikan inspirasi kepada mereka2 d luar sana. kalau nk save duit, bersyukur dgn apa yg ada dan sentiasalah menggunakan ap yg anda ada sebaik mungkin...hehe. mcm ak ni kos pen x smpai spuloh ringgit pon. huhu...wat pon x smpai stgh jam...d mana ada kemahuan d ctu ada jalan k...juz need your courage, positive thinking n of course..determination.

3 comments:

--Mr Ez-- said...

cantiknyer...design satu bleh??hehe..

aShaBuLz said...

x bleh...hahaha...bayar la. ingt free ka? hihi

anainsan_bukncinderella said...

m0t0r pn de??mne yer..nk tgk..ngee~
cntik!!=)