Sunday, September 13, 2009

KurSus beRtopeNg

Salam buat pembaca sekalian.

Hurm...kalau di ikutkan reminder, aku sepatutnya menulis blog pada hari Khamis yang lalu...hehe...tak apa la.

Apapun, usia dah bertambah setahun....harap kematangan dan kebijaksanaan aku seiring dengan umur yang dikendong. Heh...

Ok, untuk entry kali ni, aku nak cerita sedikit tentang kursus yang aku pergi baru-baru ini. Tak lain tak bukan...kursus induksi. Haha...

Kursus ni lain sikit sebab dah la lama....dua minggu woo. Habis kerja aku tertangguh..sampai sekarang masih pening-pening lalat. Hehe.

Kursus ni diadakan di KL dan yang paling mencabarnya, walaupun dua minggu, tapi ada orang kata kursus kami ni dua bulan. Kenapa? Sebab jangka masa kursus kami ni melibatkan dua bulan : bulan tak puasa dengan bulan puasa. Jadi dua bulan la...haha

Nak dijadikan kisah, waktu tu pula kes H1N1 tengah hangat. Aku ada juga terfikir....kursus di KL....dengan jerebu lagi. Tapi yang penting kita berserah ajer la.

Mungkin dugaan, hanya aku sorang saja staf dari tempat kerja aku yang diletakkan di dalam kumpulan kursus tersebut. Dengan lagak seorang perwira, aku pun menongkah la keadaan kursus tu sorang-sorang.


Muka tanpa perasaan..haa

Tapi Alhamdulillah sepanjang kursus aku banyak bertemu kawan baru. Dari seluruh pelusuk ceruk hiruk Malaysia. Suka sangat dapat kenalan baru. Memang ramah la diorang.

Dijadikan cerita, sebab selalu terdedah pada penyaman udara dan cuaca yang tidak menentu, kami dikuatkuasakan untuk memakai mask. Heheh....waktu ni best gak la...ada macam mask rider tu. Hihi....

Henshin!!! Bertukar!!

Tapi best punya best, aku pun lepas tu kene demam da....takut H1N1 punya pasal, malam tu juga aku minum 100 PLUS ngan makan panadol. Berselubong sampai berpeluh dan naik turun tangga.

Berkat usaha dan izin-Nya, demam aku beransur pulih. Hihi..Alhamdulillah.

Kursus ni memang menduga aku. Nasib baik peperiksaan dia aku boleh jawab. Sangat berterima kasih pada rakan-rakan. Semangat woo bila kita ada member. Hehe...

Mask riders...

Cuma satu jer la....lepas kursus...balik tempat kerja...kerja bertimbun daaa..

Haha..tak dapek den nak nolong ae...

14 comments:

+ aisyah + said...

ohohoho~~

macam baca blog remaja2 yg berperangai kebudak2kan padahal kamu itu sudah tua..huuu~~

aShaBuLz said...

aisyah:
heh..rasanya tak salah kot. kematangan bukan di kira dari faktor perilaku sahaja. tak semestinya kita nak tunjuk kita matang, kita kena diam dan sentiasa serius..ada masa kita kena pandai main mood. huhu....itu pandangan saja.

{lumut} said...

igtkan khursus ape td bertopeng..
haha..

salam ramadhan.drive careful dihari raya.

alhaqimi said...

setuju2...apelah salahnya ceria dr luaran tapi matang dr dalam dan juga tindakan...lagi pon tu salah satu rahsia lelaki awet muda!! haha..

mcm sin chan adalah!! beam-beam-beam!!

happy belated birthday!! tuwe sudah kamoo ek!!

s y a m e m said...

eh, kursus induksi utk ape ek?

nawirah hassan alqadree said...

fikree nih memang camtuh..time dia nak jadi budak2, dia jadi budak2..bile die bertukar..semua org takut!!hahahahah...aku panggil ko "fikree"???huhuhu..perubahan..perubahan...

aku menanti lagi panggilan induksi..tak sabo plak nak abes2 kan sume bende yang hampeh hampas nih..huhuhuh..bile tahap malas melangkaui batas..ni la hasilnye..huhuhuhu...

aShaBuLz said...

lumut:
huhu....kursus yang aneh tapi benar...haha...anyway thanks!

alhaqimi:
awet muda....haha..mungkin kot. tapi aku semakin botak r...ada petua tak? heh. thank u for the wish.

+ aisyah + said...

ta salah pon
tu yg buat certain2 guyz nmpk chomel..
even my guykosmates pon perangai lebih kurang sama jek ngan abg pika~~

=]

aShaBuLz said...

syamem:
hehe...kursus induksi tu wajib bagi semua kakitangan kerajaan. untuk disahkan jawatan dalam perkhidmatan. nnt kalo dapat kerja kerajaan grenti kene pergi. huhu...

nawirah:
hehe...tak ada la semua orang takut kot...aku kan comel..kih3.
hehe...harap ko dapat induksi secepat mungkin chepah. nnt tak ada la bertimbun kerja..hehe.

anyway slmt hari raya k. huhu...

aShaBuLz said...

aisyah:
hahaha...jgn puji lebih2...kembang dah ni...hehe.

aperpun slamat hari raya k. all the best in life!! huhu~

mohamad firdhaus said...

wei..sori la ek lupe plak bday ko. asyik igt nk raye je...hepi belated bday

aShaBuLz said...

daus:
hahaha...aku tak kira. nnt aku turun sana blanja aku makan sedap2. yes2!!

mohamad firdhaus said...

no problem...turunla weekend ni...ramai yg dtg

aShaBuLz said...

daus:
InsyaAllah...aku pun ada kerja nak buat kat sana.