Tuesday, January 27, 2009

muNgkiNkaH LanGKahKu seMakiN TiNgGi?

21/1/09

Aku ada satu temuduga di putrajaya. Berkenaan jawatan lecturer di poli atau kolej komuniti. Maka dengan muka seposen, dua hari sebelum temuduga, aku pun minta la cuti kat pengetua.

Difahamkan GSTT ni tak ada cuti. Maka atas budi bicara cikgu pengetua ni, aku pun dilepaskan hari tu..dengan syarat aku datang punch card dulu pastu dalam 9.30 baru keluar..haha.

Temuduga tu kata dalam surat mula pukul 10.30

Dengan berbekalkan kelajuan cahaya dan berkat doa naik kenderaan, aku selamat sampai tepat pukul 10.30...kat parking motor..adeh.

Tapi tempat parking penuh, maka dengan selamba aku park kat atas rumput...dan terus memecut melakukan fartlek(mentang-mentang ajar PJK sekarang..haha) ala-ala rabuan pit menuju ke tempat temuduga.

Dua orang kakak yang jaga borang sebelum temuduga. Thanks kak!!

Ramai gila orang..huhu.

Ada yang tua dan muda dari aku.

Ada gak jumpa ngan dak u sendiri.

Senior satu course pon ada..haha.

Buhsan menunggu..tangkap gambar betapa sunyinya putrajaya...wooo

Berkat menunggu, akhirnya aku masuk ke bilik berjumpa penemuduga dalam pukul 3.40 petang..haha (yang ketiga terakhir)

Alhamdulillah..berkat doa keluarga dan sahabat handai, sesi temuduga berjalan dengan lancar...hehe. Macam borak-borak ja dengan diorang...selesa sangat. Hati memang tak tension.

Bilik temuduga aku no.3..yang belah kiri tu..beam beam beam!!

Keluar je dari bilik temuduga, senyum memang panjang lebar...huhu.

Kalau ikut aku memang rasa macam dapat...tapi tak tahu la penemuduga tu bagi markah macam mana..wawawawa..

Tapi betullah orang kata

Gembira selalu, mesti sedih lepas tu....

Surat peminat dari putrajaya..keh3...marah sebenarnya ngan diorang..kalau tak nak aku park kat rumput, buatla tempat letak motorsikal banyak sket...

Haha...apa nak buat....dah nasib badan.

Anggap ja la sebagai yuran temuduga...huh.

p/s: nak siapkan buku register ngan buku resit duit insuran budak..wawawa...

15 comments:

Zuer said...

moga-moga temuduga tu berjaya hendaknya !!!

nurhayati said...

Alhamdulillah...
permulaan yg baik lh tu..
mudah2an dimurahkan rezki seterusnya..

hehe...tergelak dibuatnya,tn hamba dpt surat cinta dr org putrajaya ek...brp henget kne denda?

p/s: register benda yg cerewet nk siapkn...tak leh salah n padam2..adeiii..
eh, same lh kite. patik pon tk siap lg tulis resit yuran takaful bdk..ngeh2.. cikgu fikree jgn malas2.. chaiyok2!!!!!!!!!!!

nurhayati said...

eh cop2...
br lps click kt gambo tu...br perasan.
kene denda 100 henget ek...
wowowowo...

aisyAh said...

ngeh3

kena saman~~

tahniah~~

:)

DrSam said...

dalam gembira ada juga derita :) harap-harap kali ini akan berjaya juga.

alhaqimi said...

len kali, parking kat dalam bilik temuduga tue yer..

rasanya, tak yah bayar saman tuh.. buat tarian gajah sin chan pon dah ok kat diorang..

nak belajar?? meh sini!! =P

'zHaR said...

pergh...gila la lu..RM100 tu kene..heee
xpe2...semoga ko dpt keje sebagai lecturer tu.. :)

awieworld said...

hahaha..ko kene gak?...akupun kene macma ko gak..kompaun sebab parking atas rumput...hampeh kan...
kat ERL...siot jer..

lea said...

abg kena saman ker?
hehe

aShaBuLz said...

zuer:
hahaha...harapnya begitulah. amin..huhu!!

nurhayati:
ngeh3...seb bek perasan harga surat cinta tu, kalo tidak terpaksa la tempah cermin mata gedabak kat england optical..hoho

btol2...register book amat cerewet...sampai sekarang tak tutup lagi bulan januari..hehehe.

aShaBuLz said...

aisyah:
hahahaha....thanks!! =b

drsam:
huhu...memang dah berharap sangat dah ni doc..berjayalah hendaknya..huhu~

aShaBuLz said...

alhaqimi:
hahaha...stakat tarian gajah tak cukup, kene ada sekali lagu tema tabika action, baru diorang bagi murah..ngeh3..

zhar:
huhu....minta2 la dapat kerja pensyarah ni..wawawa..

aShaBuLz said...

awieworld:
tu la, patutnya dah tau parking akan penuh, buat la tempat letak parking tu besar lagi kan...heh, dah nasib bro..

tak dapek den nak nolong..haha

lea:
hehe...sudah terang lagi bersuluh..wawawawa

Khapeace Khalead said...

yuran = saman :)

aShaBuLz said...

khapeace:
huhuhu...gitu la gamaknya bro...wawawawa