Tuesday, January 19, 2010

a wOrkiNg miNd

Assalamualaikum and a good day,

Yesterday was senior registration.

My oh my.....been very busy. So...busy. Haha...got problems here and there but eventually got through it all. Yes yes!!

This semester, the method of registration was different. We used fully online registration rather than last semester where most of the procedure need documents. So of course there will be some minor problems occurred ya.

At first the procedure does seems awkward and complex. But eventually when you got the drill, snap and it was easy ya! Haha....really appreciates all the hard work from the e-hep team. They did a very fine job. Applause please!! Yeay!!

So now, I need to focus on Robocon 2010 and my FRP ya. Hoho.....design has been finalized but compare to other institution, we are wayyyyyyyyyyyy behind. Huh....got to move on the fast lane.

Oh on the other hand, someone told me that I have a very big talent in doing business. Based on the number of my birth date..Huhu....never really tought about that. So many things to do, business has to be put aside for a while..lalalala~

Heh...been busy, but thanks to someone for everything. Thanks to viewers for your comments and thought. It helps a lot ya!

Heh....last but not least, all the best for all of you viewers. See you on the next entry ya!

18 comments:

Inah said...

busynya life dia ;)

alhaqimi said...

chaiyok2..keje sungguh2...

dapat bonus leh belanja ek...

ajar anak bangsa dgn dedikasi k!

gud luck!

lea said...

bisness???

lea nak jd rakan kongsi abg eh

aShaBuLz said...

inah:
hehe....akak lagi busy kot. huhu...all the best to both of us k =)

alhaqimi:
hoh mata duitan. hahaha...dun worry dpt duit bleh jer blanja.

aShaBuLz said...

lea:
hehe....nak ke? baru mula bisnes ni. tapi pasaran tu ada je.

zul said...

wei bisnes aper? masyukk takkk?

Alan said...

saje jejalan sini

aShaBuLz said...

zul:
ada la bisnes biodisc ngan tuala herba wanita. memang bagus untuk orang perempuan dan golongan yang dah bergelar suami isteri.

alan:
sila2...haha

Afzainizam said...

salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

hahhh ko nak bisnes tuala herba wanita.... ni mesti jenis nyah kuman tanpa bau..... dahsyatlah bisnestu boleh untung berjuta-juta....

pasal repair & cat kereta tu.....
kalau repair body kereta ketuk lah kiranya agak makan masa yang lama gak bergantung pada kerosakanlah paling kurang pun mau tiga hari buang kat situ....

tapi kalu cat saja kalau hari tak hujan cuaca baik senang nak jemur cepat kering paling kurang pun 4-5 hari...

yang dirisaukan kelewatan disebabkan hujan turun tak berhenti tu yang jejak 7 hari jugak...

mudah mudahan pelanggan faham tak semua dapat diselesaikan dengan ape yang dirancang....

aShaBuLz said...

afzainizam:
aha...tuala wanita ni memang baik untuk kesihatan wanita amnya. bukan takat membantu kesuburan tapi juga tak mengandungi sebarng toksin dan racun.

oh...macam tu rupanya jangka masa nak ketuk ngan cat kereta. thank geng. ala kalau pelanggan tu reti pasal kereta insyaAllah dia paham. heh..

Afzainizam said...

Sembah Takziah Atas Kemangkatan
DYMM Sultan Johor
Menyembahkan ucapan takziah dan rasa dukacita yang teramat sangat ke atas kaum kerabat Di Raja Negeri Johor di atas kemangkatan
DYMM Sultan Mahmud Iskandar Alhaj Ibni Al-Marhum Sultan Ismail.

Justeru, sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah ke atas roh Almarhum dan semoga dihimpunkan bersama orang-orang yang soleh – Al-Fatihah.
AL FATIHAH
(1)
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[2]
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
[3]
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[4]
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
[5]
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
[6]
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
[7]
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.

AMIN
Salam tulus ikhlas dari kami

Warga Johor http://firestartingautomobil.blogspot.com

Tiga keadaan menghadiahkan bacaan al-Quran kepada si mati:
1- Apabila seseorang itu membaca al-Quran kemudian berdoa kepada Allah supaya si mati itu diampuni dan dirahmati insya-Allah diterima Allah, seperti mana seseorang itu bertawasul dengan amalan-amalan soleh.
Tidak harus menolak manfaat doa selepas bacaan al-Quran kepada si mati.
2- Membaca al-Quran kemudian berdoa supaya Allah menghadiahkan pahala bacaan al-Quran itu kepada si mati. berkata Ibn Solah: “Harus meyakini manfaatnya kepada si mati supaya dikurniakan Allah kepada si mati pahala bacaan seperti mana pahala bacaan yang diperolehi oleh hamba yang hidup.”
3- Membaca al-Quran dari awal diniatkan kepada si mati, maka pahalanya akan sampai kepada si mati dengan izin Allah s.w.t.
Berkata Abu Abdullah al-Ubay: “Jika dibaca al-Quran dari mula sudah diniatkan untuk dihadiahkan kepada si mati akan sampai seperti mana yang diniatkan, seperti pahala sedekah dan doa.”
Imam Ibn Rusyd di dalam Nawazil pula menyebut: “Jika seseorang itu membaca al-Quran kemudian di hadiahkan kepada si mati harus dan si mati akan peroleh pahala dan manfaatnya”

aShaBuLz said...

afzainizam:
al fatihah...semoga rohnya dicucuri rahmat. amin..

Aidy Shahiezad said...

erm... busy sungguh...
siap join robocon lagi... huhuhu... ;0

Afzainizam said...

Salam dari kami http:// firestartingautomobil.blogspot.com

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan

Terima kasih
Kerana kembara ziarah maya
Membuka ruang, menyingkap dalam
Hingga tersentuh nurani, tercuit imaginasi
Tiada bandingan

mewarnakan hari-hariku
Mewajarkan masa berlalu
Kau tak henti mencetus keinginan
Merangsang pengembaraan
Kau meruntun, menyayat
Memukau
Dan mengasyikkan

Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....

aShaBuLz said...

aidy:
tu la pasal bro...doakan la yang terbaik ye. heh.

afzainizam:
thanks geng...ada bakat leh jadi penyajak ni. hehe..

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

lama gak kamu tak buat entry baru ni ye.... ape ceriter bro....

Buruh, nelayan dan juga petani
Gaya hidup kini dah berubah
Anak-anak terasuh mindanya
Lahir generasi bijak pandai

Pakar IT, pakar ekonomi
Jaguh sukan dan juga jutawan
Berkereta jenama negara
Megah menyusur di jalan raya

Alam cyber teknologi terkini
Kejayaan semakin hampiri
Biar di kota ataupun desa
Kita semua pasti merasa bangga

Keranamu kami mendakap tuah
Keranamu kami bangsa berjaya
Keranamu kami hidup selesa
Limpah budi kemakmuran negara

Keranamu kami bebas merdeka
Keranamu myawa dipertaruhkan
Keranamu rela kami berjuang
Demi bangsa kedaulatan negara

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…
Mei Tiao Da Jie Xiao Xiang
Mei Ge Ren Di Zhui Li
Jian Mian Di Yi Ju Hua
Jiu Shi Gong Xi Gong Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Di tiap jalan dan lorong
Dari mulut setiap insan
Ayat pertama tika bersua
Adalah tahniah, tahniah
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Dong Tian Yi Dao Jin Tou
Zhe Shi Hao De Xiao Xi
Nuan Nuan De Chuan Fung
Jiu Yao Chue Xin Da Di
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Musim Salju kini berakhir
Sudah pasti khabar gembira
Angin panas musim bunga
Akan menghidupkan dunia kita
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Hao Hao Bing Xue Rong Jie
Yan Kan Mei Hua Tu Rui
Man Man Chang Ye Guo Chu
Ping Dao Yi Sheng Ji Ti
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Salji dingin kini menghilang
Bunga-bunga kian berputik
Malam yang panjang kini berakhir
Kokokan ayam kedengaran sana-sini
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Jin Guo Duo Shao Kun Nan
Jin Li Duo Shao Mo Lian
Duo Shao Xin Er Pan Wang
Pan Wang Chun Tian Di Xiao Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Setelah mengharungi kesusahan
Dengan penuh ketabahan
Kita semua mengharapkan
Keberkatan musim bunga
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

Salam dari kami sorry agak lama tak menyinggah blog ko.... seperti biasa kami agak sibuk sikit... sorry ye....

aShaBuLz said...

afzanizam:
haha...thanks geng. aku pun dah lama tak update...hehe.

korang mmg best!!